Brandorff Orchids.
Brandorff Orchids havde lavet en meget lille udstilling, når man ser på antallet af planter. 10 forskellige planter var der vist, men det var pæne og spændende planter. De var krydret med en del bregner, Tillandsia mm.. Lidt flere planter kunne der nok godt have været plads til. Et par navneskilte manglede. Ved siden af stod to Bulbophyllum med blomster på, de kunne jo også godt have stået inde i udstillingen, men de var åbenbart til salg. Der lå også et bundt Papilionanthe teres på hylden under dem, hvis ikke de skulle sælges blandt de mange salgsplanter i næste afdeling af drivhuset, så kunne de måske også have stået inde bag i udstillingen. Den sorte spand på hovedet var som sådan ikke en del af udstillingen, så den i lighed med roden kunne være med til at præsentere udstillingen, der havde stået en plante på, som var væltet. Den kan ses i baggrunden af et af billederne i næste billedvisning.
Som skrevet, var der mange salgsplanter hos dem. Ikke mindst de mange klodsplanter burde jeg have kigget nærmere på, men det nåede jeg så ikke grundet fotograferingen.
Der var lidt til enhver af både arter og hybrider. Til højre for Polle på det fjerde billede kan I se en plante stå inde bag glasset i håndvasken, det var den, der skulle stå på spanden. En Sudamerlycaste rikii.
Her kommer så planterne i alfabetisk rækkefølge.
En af flere arter i den tidligere slægt Trias, som de sælger. Det her er en Bulbophyllum disciflorum Rolfe (1895).
En af deres 4 blomstrende Bulbophyllum phalaenopsis J.J. Sm. (1937), som vi heldigvis også så til sidste møde i klubben. Der kunne sagtens have været plads til alle 4 i udstillingen, men så knapt så mange salgsplanter. Måske en af de bortdømte landskampsplanter.
Her er en af de planter, svenskerne bortdømte fra landskampen, fordi den stod i udstillingen. Den manglede et navneskilt, mend et kan vist kun være en Dendrobium serratilabium L.O. Williams (1937). En spændende plante.
Der var godt gang i deres Miltonia moreliana A.Rich. (1848). Lidt flere blomster i den end Jans plante. Måske også en landskampsplante.
En af de planter, de sælger mange af, en Paphiopedilum bellatulum (Rchb.f.) Stein, (1892). De har også flere af de andre i samme sektion til salg.
3 planter mere fra samme sektion. Det er Paphiopedilum thaianum Iamwir. (2006). Kendetegnet ved de røde pletter inde i læben samt den grønne plet midt i blomsten.
Denne så vi også til sidste møde, heldigvis var den stadigvæk godt igang med blomstringen. Det er Robiquetia cerina (Rchb. f.) Garay (1972) .
En sød lille plante. 2 arter er blevet slået sammen nu, så den skal hedde Rodriguezia bracteata (Vell.) Hoehne (1952). Om det stod på det navnesklit, der manglede, vides ikke.
En køn plante, der gik rundt i drivhuset. Altså den Knitta fortvivlet havde med på det første billede. Den der var væltet i udstillingen. Igen en af dem, der skulle have været med i landskampen, men det fik den så ikke lov til. Navneskiltet sagde noget andet, men jeg vil mene, det er en Sudamerlycaste rikii (Oakeley) Archila (2009). Der stod Sudamerlycaste locusta på navneskiltet, den er den for bleggrøn til, samt den mangler frynserne på læben.
Så er det allerede den sidste plante i udstillingen, det er en flot blomstrende Vanda christensoniana ( Haager ) L.M.Gardiner (2012).