Orkidé Klubben Fyn.
Så er det Orkidé Klubben Fyn. Hvor må de føle sig snydt medaljemæssigt, de fik kun guld. Ikke engang guld med egeløv, næ kun en sølle guldmedalje.
Se, så "simpelt" kan det gøres. Lidt niveauforskel, lidt grene ind i udstillingen, lidt lys på, og guldmedaljen er hjemme. Måske har de flotte planter også lidt med det at gøre, der var mange store veldyrkede og blomstringsmæssigt prangende planter i udstillingen.
Det er jo dejligt at se lidt anderledes planter end dem, de fleste af os har stående/hængende hjemme, og som kan komme med på udstillinger. Her er det en Chysis bruennowiana Rchb. f. & Warsz. (1857).
Dette er en Cymbidium Casvade 'Mini Ice', der er begyndt at springe ud på de mange skafter.
Og her er det en orkide, der kan stå i haven, trods et levested under langt mere sydlige himmelstrøg. Dactylorhiza foliosa (Rchb.f.) Soó, (1962). Den er endemisk til Madeira, bortset fra alle de haver, hvor den står rundt omkring i verden. Planten fik bronze.
Tre forskellige Dendrobium. Først en Dendrobium cerinum Rchb.f., (1879), så er det en stor Dendrobium hercoglossum Rchb. f. (1886), hvor der blev givet bronze til planten og sølv til ejeren. Den sidste Dendrobium thyrsiflorum B.S.Williams, (1871) har vi også set andetsted i udstillingerne.
Sikke en blomstring på primærhybriden Dendrobium Ueang Phueng (jenkinsii x lindleyi). Bronze til planten og sølv til ejeren. Den anden er en Dendrobium wardianum (var. giganteum) R.Warner, (1863). Var. giganteum har jeg sat i parentes, da det navn aldrig har været registreret som variant.
Det er heller ikke hverdagskost at se denne flotte orkide. Ikke bare meget smukke blomster, men også utrolig dekorativ, når de gule knopper springer ud med så rød en farve. Det er en Dienia ophrydis (J.Koenig) Seidenf., (1997).
To kæmpestore Epidendrum parkinsonianum Hooker (1840), den til venstre fik sølv. Det var godt generalforsamlingen var i maj, så kunne de komme med.
Mon ikke der står Epidendrum radicans hybrider på skiltet til de to planter?
Endnu en plante, der fik bronze og sølv til ejeren. Det er en Eria hyacinthoides (Blume) Lindl., (1830). Det var ikke bare store planter, der var i udstillingen, det var også planter af høj kvalitet, hvilket også skal være til stede, for at en udstilling kan få guld. Så den medalje var velfortjent.
Jeg fik aldrig navneskiltet med til denne, men det kan næsten kun være den kendte primærhybrid Eulophia (euglossa x guinensis). Et navn overdommeren også har blåstemplet.
Nu kan det jo være svært at huske godt 2 måneder efter udstillingen, hvad der var i de forskellige udstillinger. Men ud fra mine billeder burde der være to Maxillaria tenuifolia Lindley (1837) i udstillingen. Baggrunden på den første og de næste to billeder er ikke ens, men planten kan jo have været en tur hos dommerne, fra jeg tog det første billede til de næste og dermed fået en lidt anden placering efterfølgende. I hvert fald er der en bronzemedalje til de tre sidste billeder. Men kigger jeg i billederne af selve udstilling, så kan jeg kun finde en plante.
Den første er en Oncidium altissimum (Jacq.) Sw., (1800), og den anden er en Oncostele Catatante.
Første fruesko er en Paphiopedilum concolor v. striata (Lindl. ex Bateman) Pfitzer (1888). Den næste er en hybrid mellem to arter, altså en primærhybrid. Paphiopedilum Honey (philippinense x primulinum). Så kommer der endnu en primærhybrid, Paphiopedilum Pinocchio (glaucophyllum x primulinum). Og endnu en af slagsen Phragmipedium Eric Young (besseae x longofolium).
Og sidste billede fra denne udstilling er en Zygopetalum hybrid. Det bliver spændende at se, hvad fynboerne kan lave af udstilling i Kiel i næste måned, når vi/de skal forsvare førstepladsen i landskampen fra sidste år.