Klik i billederne, og der kommer en større version af billedet! Først de planter, der fik flest points ved vores afstemning. Bare for at sige det med det samme, der er mange billeder! Alle de første billeder er taget af mig, Egon, nu har jeg fået nye billeder fra John og Solveig, de kommer sidst i visningen forfra i alfabetisk rækkefølge.
En genganger fra sidste møde, men denne gang fik den flest points. Fritz og Ingeborg havde taget deres store Cattleya maxima med igen. Skaftet med de lyse blomster på var ny udsprunget. 5 blomster pr skaft er jo ikke så ringe endda, og så var der endnu et skaft på vej!
Mon det er nisserne, der dukker frem alle vegne for tiden, der har sat medlemmerne i julestemning, for nummer to er også i det røde spekter. En Cattleya hybrid, som John og Solveig havde med. En af de storblomstrede, med en flot læbe.
Nummer 3 var Jettes Angraecum distictum. En stor flot plante.
Nummer 4 var igen en plante fra Jette. Der skal ikke megen plante til, for at den er blomsterdygtig. En Ceratocentron fesselii.
Og med en femteplads fik Jan endelig lov til at sige noget.....igen! En flot blomstring på hans Maxillaria picta. En af dem, der dufter meget kraftigt!
Og så er det de øvrige planter i konkurrencen til mødet. De kommer alfabetisk. Enkelte billeder vil være 3D-billeder. Mine egne planter nåede jeg ikke til mødet, så de blev fotograferet her hjemme dagen efter.
Måske får jeg tilsendt nogle nærbilleder senere fra mødet, de vil så komme bagefter mine billeder.
Måske får jeg tilsendt nogle nærbilleder senere fra mødet, de vil så komme bagefter mine billeder.
2 medlemmer havde taget den samme art med, der stod Aerangis verdickii på skiltene, men jeg synes ikke rigtigt, de ligner den art, dog har jeg ikke et andet bud på et navn til dem. Denne er hjemme fra Birgit. Og nej, det er ikke et 3D-billede, det sidste.
Og her er Jørn's plante. Den grønlige farve skyldes nok plantens pladsering i forhold til lyset i lokalet, den burde være lige så hvid som den anden. Igen en Aerangis verdickii, ....måske! Det er det navn, Karge sælger dem med!
Igen en af Jettes planter, der står Ascocenda Thepthong orange på skiltet. Nu er der ikke længere noget, der hedder Ascocentrum, så den må have fået nyt slægtsnavn, men da den ikke kan slås op i Kew's hybridliste, så lader jeg navnet stå. Mange Ascocentrum er blevet til Vanda'er i dag, men ikke alle. Flot farve!
Denne Brassia hybrid hører hjemme hos Jørgen. Det høje skaft var afblomstret, derfor er det knapt med på billederne!
Så er det nu, der skal skeles til mine billeder. Når jeg fotograferer mine planter her hjemme, så er det næsten altid med henblik på at kunne lave 3D-billeder. Så derfor får i et par stykker hist og her i mine visninger af egne planter. For god ordens skyld skal jeg måske skrive, at planten ejes af mig, Egon! Så er udenforstående også med! Det er en Bulbophyllum laxiflorum, der ligesom nogle af mine andre planter lige var hjemkommet fra en udstilling i Toulouse.
Jeg tager lige en mere af mine egne, en Bulbophyllum longiscapum. Skaftet er tæt på en halv meter langt, planten kan lige anes i baggrunden på det første billede.
Kristian havde taget denne Bulbophyllum medusae med i udspring. Forhåbentligt holder den til julemødet, så vi kan se den igen! Der er små røde prikker inde i blomsterne, så for en gangs skyld ikke en var. alba! Sådan en har jeg selv i blomst for tiden!
Så er det en Cattleya hybrid fra Birgit. Den blev lidt mørk i bunden af blomsten på det andet billede. Når jeg tager små 250 billeder sådan en aften, så smutter der nogle fra tid til anden. Det var de bedste 3 billeder ud af 5 af den plante! Oveni de 250 billeder kommer så dem af mine egne planter næste dag.
Nu kunne man jo godt tro, at jeg sætter billeder ind, som allerede skulle være vist for længst. Samme art som den, der løb med første pladsen, en Cattleya maxima, den mangler endnu et par år, før den kan tage kampen op med den store. Dette er min, det er dens første blomst. Så småt ved at falde efter turen til Toulouse.
En hybrid, som Jørgen havde taget med. Ligner meget en Colmanara Samurai, men uden navn kan det navn ikke sættes på den. Og igen har de mange sletninger af gamle slægtsnavne gjort dette hybridnavn ugyldigt! Men planten er nok ligeglad med det, nogle flotte kontrastrige blomster, den har.
Denne navnløse hybrid havde Jørn taget med. Var der nogen, der råbte: "Ismand, den har vi set!". Ja, den ligner jo temmelig meget den forrige, min egen magen til fik ædt skaftet halvejs over af en snegl, så jeg må nøjes med at se på disse to planter i år!
Dendrobium Lutin Blanc, (aberrans x polysema) kom John og Solveig med! Et spændende skaft, den laver! Nå ja, de enkelte blomster er jo heller ikke værst!
En af forældrene til den forrige går igen her. Det er en Dendrobium Nora Tokunaga x aberrans, der hører hjemme hos Jørn. Den er endnu ikke registreret!
Jan havde taget denne Epidendrum melanoporphyreum med. Fremstod mere mørk end på billederne, en flot art!
Mr. Habenaria havde taget denne Habenaria carnea med. Det første billede er et 3D-billede. For folk udenfor klubben skylder jeg at skrive, at det er Kristians plante! Han kan noget også med den slægt!
Jørn er ejermanden til denne Liparis latifolia. I skyndingen fik jeg ikke taget billeder fra den anden side af planten, der havde den gjort sig lidt pænere! Klodsplanterne er fotograferet på "buret", de andre på nær de største er hevet over på et andet bord, så baggrunden blev mere ensartet. En smuk orange farve i virkelighedens verden!
Jans plante for lidt siden var mørk, men intet imod denne. Jettes Maxillaria schunkeana. Blitzen får blomsterne til at lyse op i rødt, ellers er de stort set sorte.
Og netop Jan er ejermanden til denne skønhed. Kopf Orchdeen sælger den som Miltonia flavescens, et navn det er svært at forstå. Ikke bare er læben forkert farvet, den er også helt forkert i faconen. Men en plante, jeg ikke ville have noget imod at have i samlingen! Jan og jeg er blevet enige om, at det kan kun være en Miltonia regnellii, muligvis en af varianterne.
Endelig en navngivet hybrid, der hersker tvivl omkring. Den hedder i dag Miltonidium Peter Komp, og Kew skriver om den hybrid, at det måske er (Miltonia leucoglossa x Oncidium schroederianum). Pollenbæreren er de ikke i tvivl om, men frøbæreren, altså den første, den har et spørgsmålstegn ved. Uanset, hvem der er forældre til den, så kan John og Solveig være stolte af den, den er flot!
Så er det igen tid til at tvinge øjnene i skele-position. Min lille Muscarella strumosa.
Endnu en af de planter, det ser lidt sort ud for, og denne Myoxanthus cimex er netop også en af mine fotograferet næste dag.
Denne Oncidium hybrid kunne godt ligne lidt den, som John og Solveig havde med i september sidste år. Det var en Oncidium schillerianum x chrysomorphum, er de begge købt hos Karge, så ved de nok dernede, om de har flere, der ligner hinanden. Denne stammer fra Birgit.
Og meget apropos, så er denne Oncidium Kathrin Zorch fra John og Solveig. Tilsyneladende er den ikke registreret!
Denne storslåede blomstring sidder på en Oncidium Tiny Twinkle, som Kristian havde med.
En Paphiopedilum hybrid fra John og Solveig.
Denne dobbelt blomstrende Paphiopedilum Vinicolor kom Birgit med. Hun havde også en med i sidste måned, men ikke den samme plante.
En Phalaenopsis hybrid fra Jørgen. Søde øjne, den har!
Tro det eller ej, nogen havde dumpet et stort stykke pap i Jans store Phragmipedium besseae. Utroligt, hvad folk kan få sig selv til. Måske et mindre detektivarbejde kan afsløre "forureneren". Hov, Jan har fået det, fordi denne plante blev bedste plante ved udstillingen i Toulouse's. Så selv efter 2100 kilometers kørsel over to dage, så var den flot nok til at løbe med den titel! Godt klaret....plante!
En af Jans små blomster, en Sigmatostalix radicans.........Skulle der mon stå småblomstrede?
Endnu en småblomstret, denne gang fra Jette. Tuberolabium kotoense. Noget mere farverig end Jans plante.
Så er det allerede den sidste plante fra mødet, der havde nummer i, her efter komme dem, der var taget med som ekstra. Dette er Birgits Vanda hybrid. Og det var ikke første gang i år, den satte skaft!
Det var 36 planter til bedømmelse, så havde Jan og jeg taget lidt ekstra med, de kommer her.
Her er det først min Angraecum Veitchii, som jeg fik i Plantorama 2000, da vi lavede udstilling derude. Hybriden mellem Angraecum (sesquipedale x eburneum). Også en af dem, der havde hørt på franskmænd og koner hele weekenden!
Endnu en af mine, en Bulbophyllum ambrosia. Sidste billeder er igen et 3D-billede.
En af Jans nye planter, som Akerne sælger som Bulbophyllum arfakianum. Det er dog nærmere hybriden Bulbophyllum Hsinying Grand-arfa mellem den og Bulbophyllum grandiflorum.
2 planter af Bulbophyllum lasiochilum dark, som jeg havde taget med. Den nederste er næsten færdig, så får blomsterne den rødlige farve. Normalformen af denne art har ikke den mørke øverste del i blomsten.
Denne har jeg fået hjem fra Indien som Den. denudans, men ifølge Bentes store bog over orkideer omkring Nepal, så er det en Dendrobium darjeelingense. Igen et 3D-billede det sidste.
Denne Dendrobium Rainbow Dance (Kurenai x unicum) er Jans.
Dendrobium sanderae var. luzonica er også hans.
Igen en, I har set, også i en større plante end denne fra mig, igen en Maxillaria schunkeana.
Min Paphiopedilum Maudiae Queen, der har været med til møde før med samme blomst!
Der blev kun et brugbart billede af Jans Paphiopedilum niveum.
Så får I i stedet for 2 af hans Phragmipedium schlimii.
Endnu en af mine, Pleurothallis rowleei. Den blomstrer mange gange om året.
Så er det Jans smukke Rhynchostele bictoniensis tidligere Odontoglossum. Flot læbe.
Så er det den sidste lige nu, måske der dukker nogle nærbilleder op en af dagene, så bliver de sat bagefter denne Scaphosepalum verrucosum, som også stammer hjemme fra mig. Det sidste billede er ikke et 3D-billede, så ingen grund til at få øjnene til at sidde fast inde ved næsen!
Her kommer så billederne fra John og Solveig.
Angraecum distictum, der gav en tredieplads til Jettes plante.
Ascocenda Thepthong, også fra Jette.
Barbosella sp, Jan.
Først 2 Bulbophyllum lasiochilum fra Egon, den første har tilføjelsen mørk, ingen af dem deltog i konkurrencen og så Bulbophyllum medusae, Kristian.
Jeg er åbenbart ikke den eneste, der tager billeder af mine planter derhjemme, billederne her af John og Solveigs egne planter er også taget hjemme et par dage før mødet. Først en Cattleya hybrid fra John og Solveig, der blev nummer to i konkurrencen og derefter en Cattleya hybrid, fra Birgit.
Ceratocentron fesselii, der gav Jette en fjerdeplads.
Epidendrum melanoporphyreum, Jan.
Habenaria carnea, Kristian.
Miltonia formentligt flavescens, Jan
Miltonidium Peter Komp, hvor Kew skriver om den hybrid, at det måske er (Miltonia leucoglossa x Oncidium schroederianum?)
Muscarella strumosa, Egon.
Først Paphiopedilum hybrid fra John og Solveig dernæst Paphiopedilum niveum, Jan.
Phalaenopsis hybrid, Jørgen.
Phragmipedium schlimii, Jan.
Og endelig Tuberolabium kotoense, Jette.