Så fik jeg tid til at få kikket billederne fra For Fuldt Flor igennem, og få lavet lidt til hjemmesiden. Det var et arrangement, som Haveselskabet, Århus Kredsen stod bag, og afholdtes samtidig med deres plantemarked i Botanisk Have. Der var 8 specialklubber/foreninger med, og de kommer herunder med lidt billeder fra deres udstillinger, salgsboder og workshops. Her er et link til Haveselskabet.
Nogle stod udenfor, andre var krøbet indenfor i Væksthusene. AGS - Den Alpine Have havde samme problem, som flere af de andre deltagere, at mange af medlemmerne stod og solgte planter ved plantemarkedet, men det forhindrede ikke, at et spaltebed langsomt så dagens lys. Klik i billederne, og de bliver større. Er teksten blå, så er der links i det ord, og dem kan der også trykkes i.
Om det var helt arrangeret øst-vest, tør jeg ikke sige, det er vist det mest optimale, så planterne står beskyttede for solen midt på dagen. Men flot blev det da. Inden jeg fik taget flere billeder hen mod slutningen, var alt kaos derude. Vinden var for alvor vokset i styrke, og alle teltene blev skyndsomt fjernet, og en hurtig oprydning ødelagde mulighederne for yderligere billeder. Jeg håber, der har været nogle forbi Kirsten Andersen og Lars Hansen i Herskind denne weekend, der var der åben have hos dem. De har et par velfungerende spaltebede i haven, som bl.a. kan ses her.
Inde i infoteltet stod lidt forskellige planter, der alle hører til i den lille ende af skalaen. Nu er det jo svært at styre, hvornår planterne vil blomstre, og da de fleste har dem sat i jorden i stenbede, så er det kun få i potter, der kan vises frem. Men de 6 nederste billeder skulle være Lewisia rediviva, der fuldt udsprunget kan ses her som 2. plante. Næste plante er en Androsace hirtella hybrid, så tror jeg, der er en fejl i næste skilt, for der findes ingen slægter med det navn. Men på skiltet står der Arberia juniperi, den ligner en Aubrieta, men der findes der ingen med det artsnavn. Så det er åbenbart ikke kun i orkide-sammenhæng, at planterne sælges med forkerte skilte ved. Næsten alle beholder ukritisk et navn, når man har købt en plante, men bl.a. Tropicos er et udmærket sted at lede efter plantenavne, og det er den, jeg har brugt her som kilde. Fjerde plante er en tøffelblomst Calceolaria uniflora, som smed den anden blomst hurtigt. Femte plante stammer nok fra samme samler som den forrige, nemlig Kirsten Andersen, det er en Cyclamen rhodium Vividum ex CSE CS. Og den sidste plantes slægt kender mange nok som høje planter med flotte farvede blomster, nemlig Inkaliljer. Dette er en Incarvillea younghusbandii, der skulle stamme fra Tibet, mere præcist fra Rongbuk i 5200 meters højde. Så passer temperaturerne nogenlunde til danske forhold, men vores regnmængder er som regel dem, der driller i de alpine haver. Denne plante kan ses fuldt udsprunget her.
Næste forening, der var repræsenteret, var BHV. Botanisk Haves Venner, der bl.a. udfører et stort arbejde med at luge ukrudt i bedene rundt omkring i Botanisk Have. Var det ikke for deres hjælp, så var stenbedene samme sted nu lavet om til en stor parkeringsplads, så de yder et uvurderligt stykke arbejde for Botanisk Have.
De havde et lille infobord inde i Væksthusene. Vi har også et par medlemmer i klubben, der er med i BHV, flere skal være velkomne!
Undenfor i den friske blæst holdt Dansk Bonsai Klub.dk også til. En del af tiden stod formanden og holdt teltet nede, var der noget med, at det første, de satte op, fløj sin vej den morgen!
At det ikke altid er let at fotografere i solskin, når noget foregår i skyggen, er disse billeder vist et godt eksempel på. Enten er der mørkt indenfor, eller også er alt overbelyst. Men her var der en pæn lille samling af bonsai-planter, og de har jo den fordel, at planterne ikke skal blomstre, for at vise sig flot frem.
Her er et par smagsprøver på klubbens evner. De to første billeder af af en Acer buergerianum. En tretakket ahorn der skulle være blandt de sværeste at dyrke. Her er det da lykkedes. Næste plante er samme slægt men en Acer palmatum deshojo. Så følger to ganske almindelige avnbøg, Carpinus betulus, som dog ikke ser helt almindelige ud. På næste billede kan ses noget af det materiale, der skal bruges, for at forme træerne som ejeren vil have dem, og ikke som træet helst selv vil vokse. Om den tømte øldåse er med til at give gode ideer til udformningen af træerne, vides ikke. Måske derfor mange af dem er så skæve! Navnene på de sidste træer glemte jeg at spørge om, men det bliver de jo ikke grimmere af. Skulle nogen nu undre sig over, hvordan man kan være så heldig at finde så flot "skamferede" planter til kommende bonsai-træer, så kan et kik på klubbens hjemmeside fortælle lidt om, hvordan "skaderne" på stammerne opstår. Der er en lang billedserie, som mange sikkert kan lære meget af, ikke mindst, hvordan man undgår savsmuld i håret! Ellers kan et medlemskab sikkert også give meget, hvis lysten er til at lave dette!
Så er det Dansk Iris og Liljeklubs telt, der dukker op. Som ved de andre klubbers bidrag var der også her et par medlemmer klar til at give gode råd om dyrkningen af de to flotte slægter.
Næste var Frøsamlerne, når vi fortsætter alfabetisk. Der var frø til salg, og nogle af dem var endvidere spiret til større planter, der også kunne købes, så kunne man springe de første par måneders dyrkningsmæssige strabadser over.
Og her springer jeg næste klub over og fortsætter med Midtjyske Pelargonie Venner.
Her var der også masser af info, der var mange flotte planter i udstillingen, og et bord med "underligt" udseende planter krævede et skilt, hvor der blev gjort opmærksom på, at disse også hørte til slægten Pelargonium.
Næstsidste forening var Rhododendronforeningen.
Her stod bl.a. nogle velvoksne potteplanter og omkransede bordet med info om klubben. Også et af teltene, der skyndsomt måtte pakkes ned.
Så skulle der kun mangle en klub, gad vide, hvem det er? Jeg har valgt at sætte Jydsk Orchide Klub som den sidste, så har medlemmerne været nødt til at skulle læse om alle de andre klubber og foreninger først. En af 6 lokalforeninger under Dansk Orchide Klub.
Det her skulle være JOK's udstilling, men det er jo svært at se for medlemmer. Et luksusproblem at have så mange frivillige hænder at trække på. Jan var også foredragsholder til 2 foredrag i løbet af dagen, så vi var 5 her. Sidste billede er fra salgsstanden. Mange af planterne var de samme som ugen før, der også var i Væksthusene, her kommer nogle af de nye.
De kommer i flere afdelinger, for at gøre navngivningen mere overskuelig. Først er det en Bulbophyllum fascinator var. hempaliana. Den har flere navne, men mig bekendt er den endnu ikke blevet accepteret som en selvstændig art. Så er det Bulbophyllum saurocephalum, et af 3 skafter. Så to billeder af Cattleya intermedia alba og til sidst Cattleya skinneri semialba.
Så følger Coelogyne usitana. Dendrobium devonianum blomstrede på en keiki på moderplanten, den næste er over i de samme farver, og er en variant. Normalt har den ikke det mørke område i midten, det går absolut ikke ud over udseendet. Dendrobium findlayanum oculatum. Så kommer der en, der har fået nyt navn, her sat med det gamle. Iwanagara Apple Blossom. På grund af flytninger af arter og sletninger af slægter, så hedder den i dag Rodrumnia Apple Blossom. Rodrumnia (Rrm.) = (Rodriguezia × Tolumnia) og Rrm. Apple Blossom = (Rrm. Mystique x Rrm. Bravo). Og til sidst er det Laelia purpurata.
Her følger endnu en pose blandede bolsjer. Først Lycaste deppei, så den spøjse Maxillaria lepidota, Phal Liodora er krydsningen (Deventeriana x violacea), og Phal. Deventeriana = (amabilis x amboinensis), og til sidst Phalaenopsis wilsonii.
De sidste er Pholidota ventricosa, blomsterne kan næppe overses på den. Helt modsat Pleurothallis tribuloides, som har blomstrene gemt nede mellem bladene, så det kan være svært at se, om der overhovedet er blomster, og hvor mange der er. Og den sidste er trods overbelysningen en Seidenfadenia mitrata.
Så mangler jeg kun at få lavet billeder fra Dresden-udstillingen, så kan jeg komme til åbent hus senere på sommeren med god samvittighed.
Så mangler jeg kun at få lavet billeder fra Dresden-udstillingen, så kan jeg komme til åbent hus senere på sommeren med god samvittighed.