Efter et par weekender med udstillinger, er jeg endelig nået til billederne fra maj-mødet. Kun 26 planter denne aften, det er set vildere. Klik i billederne, og de bliver større.
Det er ikke normalt, der er så megen plads omkring de enkelte planter, men det gør det lettere at fotografere.
Her følger så de planter, der fik flest point.
Den største stemmesluger var en Dendrobium lindleyi, som Jørn havde med. Den mand var nærmest ustoppelig denne aften.
Nummer to blev denne Oncidium eurycline, det var også Jørn's.
Nummer 3 var også Jørn's, næste gang skal vi vist holde øje med, at han ikke tager 5 stemmesedler og stemmer på sine egne planter. Nå, de fortjente nu den opmærksomhed, som de skabte hos medlemmerne. Om denne fortalte Jan, at den var let genkendelig, da det var den eneste Oncidium, der havde sådanne blade. Det er så en udtalelse med visse modifikationer, for den er nu flyttet slægtsmæssigt, og navnet er nu ændret fra Oncidium phymatochilum til Miltonia phymatochila.
Der var to på en fjerdeplads, her er det måske en Lockhartia lunifera, som Kristian vander godt for at få den til at blomstre. Nogle tegninger af denne art antyder, at dette måske skal være en anden art, andre, at navnet er rigtigt nok.
Her er så den anden på fjerdepladsen, Jettes Phalaenopsis parishii. Et flot skaft, der var drevet frem på den.
Og Jette fik også lov til at fortælle lidt om denne her, nummer fem, en Dendrobium Stardust 'Firebird'. En hybrid mellem Dendrobium unicum x Ukon. Dendrobium unicum's læbe slår flot igennem.
Så kommer resten af planterne i alfabetisk orden.
Cattleya Memorial Gold Canary x Twentyfour Carat, kom John og Solveig med. Nærbillederne gik i vasken, blomsterne kunne ellers godt have fortjent at blive blæst op i større version. Hybriden er tilsyneladende ikke registreret endnu.
Her er det så min Dendrobium densiflorum. Første gang siden 2007, at den blomstrer. Jeg har ikke været så flink med gødningen, men tidlig i foråret fik de et par dage med masser af duemøjsgødning, det har mange af orkideerne kvitteret for med en blomstring i år.
Jørn var faktisk ret pædagogisk denne aften, for han havde både Dendrobium lindleyi og her Dendrobium jenkinsii med. De to bliver tit forvekslet med hinanden, men så er det jo godt at kunne se dem begge samme aften. Den anden har et længere skaft med mange blomster på, det har denne ikke. Det er nok den letteste måde at holde styr på dem på.
Her er det Jettes Dendrobium limpidum, der har fået en midlertidig plads mellem et par af Jens' Tillandsia'er. Selvom det er en lille Dendrobium, så kan den godt gøre opmærksom på sig selv med de farver.
Man skulle næsten tro, det var blomstringstid for Dendrobium, for her kommer endnu en. Dendrobium Nora Tokunaga (rhodostictum x atroviolaceum), som John og Solveig havde med. Ikke den grimmeste hybrid, der er lavet!
De havde også denne Dendrobium Rainbow Dance med, den er heller ikke blevet registreret endnu. Aner man et netmønster fra Dendrobium unicum?
Og John og Solveig havde også Dendrobium tangerinum med. Denne art er først beskrevet i 1980, og efter den er der fundet mange nye orkidearter på Ny Guinea.
Et andet land, hvor det sprøjter ud med nye orkide-arter er Vietnam. Der er Dendrobium trantuanii fundet og beskrevet i 2003. En fræk lille læbe, den har. Vi er mindst 4 i klubben, der har den, her er det Jørn's plante.
Og den sidste Dendrobium på bordet var så min. Var så småt ved at få en rødlig farve igen, sådan starter den ud, bliver så helt hvid i ugevis, og når farven så skifter igen, så er det ved at være slut. Dendrobium x delicatum, som afhængig af, om det er en rigtig naturhybrid, eller den er menneskeskabt, har lidt forskellige forældre. Det har jeg skrevet om fra generalforsamlingens visning, så det vil jeg undlade at gentage her.
Så er Jette på banen igen med sin Diodonopsis erinacea, tidligere en Masdevallia. Nogle spændende små blomster med tre snipper eller dråber på.
Kristian havde taget denne Encyclia cochleata med. Kendt af mange som blæksprutte-orkideen, kan variere fra næsten sort til purpur-farvet bag på læben.
Hymenorchis javierii hører også hjemme hos Kristian, en utrolig stor blomstring til så lille en plante.
En flot blomstring på en Lc hybrid. Den kom Finn med. Flotte farver.
Min Masdevallia hybrid, den havde allerede smidt halvdelen af blomsterne, så en blomstervillig plante. Har et skær af lilla hår inde i blomsten, som kunne stamme fra Masdevallia veitchiana.
Her er det så en af vores hjemlige orkideer, der kom på bordet. Orchis mascula, som Jens havde taget med. Hedder Tyndakset Gøgeurt på dansk. Kan både have plettede og rent grønne blade.
Et kært gensyn med Paphiopedilum Phips, som John og Solveig havde med. Hybriden mellem Paphiopedilum Aureum x Boltonii.
En Phalaenopsis hybrid, som Jørgen har haft med nogle gange nu. Det viser jo fint, hvor sejlivede, disse hybrider er. En pæn mørk blomst.
Så er det snart slut for denne gang, så jeg må hellere få fyret et par stykker af mine egne planter af. Denne Pleurothallis sp.'er har det været svært at finde et navn til. Samme blomsterform og farve findes på mindst 3 forskellige typer blade, så den forbliver unavngiven lidt endnu.
Det her er også min, en rimelig nyindkøbt Thrixpernum trichoglottis fra eBay. Blomsten holder et par dage, men der kommer så nye fra tid til anden på samme skaft.
Kristian får så lov til at slutte af denne gang med hans flittige Vanda hybrid. Er det 6. skaft på 1½ år, og endnu en er på vej. Flot dyrket.