D.O.G.-Gruppe Hamburger
Mon ikke de fleste ved, at Hamburg ligger godt 150 km syd for grænsen.
https://orchidee.de/gesellschaft/gruppen/hamburg/
https://orchidee.de/gesellschaft/gruppen/hamburg/
Endnu en flot udstilling. Som de fleste andre lokalklubber har de heldigvis en del miniplanter. De mangler tit i sælgernes udstillinger.
En spændende orkide, der er blevet degraderet fra at være en selvstændig art til at være en subspecies. Bulbophyllum lobbii subsp. breviflorum (J.J.Sm.) Mangal, F.Velazquez & J.J.Verm., (2015). Der er noget mere farve på den end på Bulbophyllum lobbii.
En pæn blomsterdækket plante. Det er en stor Dendrobium kingianum Bidwill ex Lindley (1844). Den anden er en spændende primærhybrid. Dendrobium Mountain Magic (pseudoglomeratum x cuthbertsonii). Vækstform efter frøgiveren og blomsterne mest efter pollengiveren.
Et par småblomstrede planter, der klædte hinanden godt. Desværre hang de meget højt oppe, så de kunne være svære at se. Det er med de flotte tegninger på Lepanthes calodictyon Hook. (1861) og med de lange skafter med lilla blomster på er det Lepanthopsis astrophora (Rchb. f. ex Kraenzl.) Garay (1962)
En flot læbe, der er på Leptotes bicolor Lindley (1833).
Det er nogle imponerende blomstringer, der kan komme på en Lycaste aromatica (Graham) Lindl., (1843). Det tredje billede er en Lycaste macrophylla (Poepp. & Endl.) Lindl. (1842). Og den sidste er en naturhybrid. Man kender den ene forælder, men ikke den anden. Masdevallia x mystica. Så lidt mystik er der om den plante.
De to første billeder er af Maxillaria pachyphylla Schltr. ex Hoehne (1936). De sidste 6 er alle af Maxillaria pumila Hook. (1837). Det er 3 forskellige planter på de 3 første billeder.
Dette er den meget variable Maxillariella variabilis (Bateman ex Lindl.) M.A.Blanco & Carnevali (2007). Iblandt de mange farver, den kan have, er denne her til den flotte side.
2 fruesko. Først er det Paphiopedilum delenatii Guillaumin, (1924), og sidst en Paphiopedilum Wynevine de Pari.
Med så tydeligt et navn til den, så burde den allerede været præsenteret, men det er så ikke tilfældet. Navnet er forkert, det er en Porroglossum nutibara Luer & R. Escobar (1987)
Der er meget stor forskel på blomsterne på de arter, jeg har sat sammen her, men til gengæld kommer de i alfabetisk rækkefølge. Først lyser en stor Prosthechea vitellina (Lindl.) W.E.Higgins, (1997 publ. 1998) godt op i udstillingen. Så er det to billeder af en Scaphosepalum gibberosum (Rchb. f.) Rolfe (1890). Og de to sidste billeder er af den småblomstrede Scaphosepalum verrucosum (Rchb. f.) Pfitzer (1888).
Denne art har nu forladt Pleurothallis, som så mange andre med lange skafter med mange blomster på. Nu hedder den Stelis kefersteiniana (Rchb.f.) Pridgeon and M.W.Chase, (2002).
Den sidste jeg fik fotograferet i den udstilling er en Trichoglottis triflora (Guillaumin) Garay & Seidenfadden (1972).