Tekst og billeder: Egon Krogsgaard
Orchideen-Grom.
Hvis man overhovedet kan snakke om et gartneri, må det være et lille et. 26 orkideer på salgslisten, og endnu færre af både Bromelia og andre planter. Beliggende i Salz i Tyskland 150 km øst for Frankfurt am Main.
http://www.orchideen-grom.de/
http://www.orchideen-grom.de/
Endnu en udstilling, jeg aldrig fik taget billeder af hele udstillingen ved. Nu kan jeg endelig se, hvorfor det er gået galt med de fleste af de sidste udstillinger. Jeg startede op ved indgangsdøren og bevægede mig ned mod salgsstandene, derfra ned i midten mod det store bassin, hvor der var to midterrækker, der skulle fotograferes hver sin vej, og til sidst igen ned mod bassinet og ned langs den. Men dem der var til venstre for døren langs bassinet, dem glemte jeg at få med i første omgang. Så I får lov til at nøjes med disse tre af udstillingen. Lidt sparsomt med planter, men til gengæld nogle flotte store planter.
Denne hed tidligere Acriopsis javanica, men skal nu hedde Acriopsis liliifolia var. liliifolia.. Der er enkelte planter, der er uden forfatter, og dermed også hvor beskrivelsen findes og i hvilket år, beskrivelsen er offentliggjort. Det er aldrig lykkedes mig at finde hoved og hale i det. Jeg får som regel en omgang goddag mand økseskaft, når jeg har spurgt rundt omkring.
Men en spændende plante.
Men en spændende plante.
Det ser jo ikke helt dumt ud. Det er Aerangis fastuosa (Rchb.f.) Schltr., (1914).
En forrygende flot blomstring på en stor plante. Det er en Bulbophyllum falcatum (Lindl.) Rchb.f. (1861) i den grønne version. Ellers er hele blomsten mørk purpur-farvet.
Igen en kæmpe plante med en meget flot blomstring på. Det er en Bulbophyllum makoyanum (Rchb.f.) Ridl., (1907).
En naturhybrid. Den hedder Cattleya × dolosa (Rchb.f.) Rchb.f. (1876) (C. loddigesii × C. walkeriana).
En rimelig kompakt plante af Coelogyne cristata var alba Lindley (1824). Ofte er albaformen med længere rhizom mellem pseudobulberne.
Det er da nogle store flotte planter, han har. Her er det en Coelogyne lawrenceana Rolfe (1905)
Sådan en blomstring måtte min Dendrobium anosmum Lindley (1845) også godt komme med.
Det er jo ikke bare et spørgsmål om at få en flot blomstring på planterne, de skal også blomstre, når udstillingen er der. Her er det også lykkedes med en Dendrobium lindleyi Steud. (1840)
Sikke en farvesammensætning på denne Encyclia hanburyi (Lindl.) Schltr. (1914).
Sikke en omgang rod på denne kæmpe Laelia superbiens Lindl., (1840) . Jay har den stående som Schomburgkia superbiens, det har den også heddet i mellemtiden.
Selvom den første plante står til en helt anden slægt, så vil jeg tillade mig at kalde dem alle for Stelis sp.. Det var de sidste i den udstilling.