Nu er arrangementet så vel overstået, og endelig blev det tid til at få sat lidt indtryk ind fra dette arrangement! Alle billeder er taget af Egon Krogsgaard.
Klik i billederne, og de kommer i en større version.
Klik i billederne, og de kommer i en større version.
At der står Phalaenopsis hybrider i stuen, kan nok ikke undre nogen. Den første står dog i drivhuset, den næste på terrassen!
I et lille "klokke-terrarie" står bl.a en Lepanthes telipogoniflora og blomstrer. Der står også en Phalaenopsis cornu-cervi, red! Der er mange andre orkideer samt andre plantefamilier indenfor.
I drivhuset var det Ascocentrum miniatum nu Vanda miniata, Oncidium eurycline, der nu hedder Gomesa longipes og en Retsrepia, formentligt Rstp. trichoglossa, der blomstrede.
Men blandt de andre planter skal her nævnes Alsobia dianthiflora, en orkideblomst værdig, en inca lilje, Alstroemeria og en "Delosperma"-lignende plante. Jørn har sikkert alle navnene i hovedet, det kan dog være svært at affotografere dem derfra!
Ved alle stolper langs hegnet står forskellige Clematis. Skønt der var navneskilt bag dem alle, så nænnede jeg ikke at knække planterne, for at jeg kunne se navnene, så disse bliver uden navne til. Det bliver planterne jo ikke grimmere af!
Men enkelte steder kunne skiltene dog se, dette skulle være en Clematis Ernest Mark.
Clematis piilu, hvor de fleste var enkelte i blomsterne, men der var også fyldte blomster på samme plante!
Her er det Clematis montana Broughton Star til venstre, og Clematis Pink Fantasy til højre.
Og her er det så Clematis warszawska Nike. De bør ikke ses på billeder men i haven, hvor de står! Det bliver de smukkere af!
I græsplænen er der også blevet plads til et lille stenbed, der var mange i blomst, her følger bl.a. en af de mest "underlige".
Selvom der var diskrete skilte ved alle planterne i haven, inklusive stenbeddet, har jeg ikke rykket dem op for at se navnet. Den første er dog en Physoplexis comosa.
Den første Calceolaria stod dog andetsteds i haven, men den passer jo fint sammen med de to andre billeder!
Her kommer så en broget flok, inden der kommer lidt Primula.
Nu kan sådan en flok jo være så meget, her først Jørn til venstre, mens han fortæller om kødædende planter mm i den lille havedam. Det er vist rundbladet soldug, der bliver peget fingre af! Kristian er dog lidt mere interesseret i noget helt andet!
Men det var nu de mange forskellige haveplanter jeg mest tænkte på som en broget flok. Her en akelejefrøstjerne.
Den første, Anigozanthos (kængurofod) er ikke vinterhårdfør, en australier. Den anden kommer op af jorden, når jordtemperaturen når 15°C, en Arisaema candidissimum. I et koldt år kan de blive nede i jorden og vente på bedre tider!
Et par terrasseplanter, først en Bourgonvilla, dernæst en Caspia.
Hortensia er så Connie's kæphest, de står her og der og alle vegne. Mange er meterhøje, her nøjes jeg dog med to fra krukkerne.
Nogle andre, der også fylder meget er Rododendron, de er dog ovre blomstringen for i år, så her en anden surbundsplante, en Kalmia latifolia. Og så dem der i venstre kant......!
Blandt de højere planter i haven er denne Delphinium consolida, Levkøj-ridderspore, og den lille er en langbladet soldug.
Liljer er der også mange af, men liljens bladbille, den mangler heldigvis.
Løvemund findes i mange afskygninger i haven, se også forrige billede, her dog en mere almindelig af slagsen. En Meconopsis og en Roscoea cautleyoides, den sidste hører til i ingefær-familien. Fuld hårdfør, ikke alle "ingefær" er tropiske!
Sommerfuglebuske er ikke bare én slags, her er det en Buddleia alternifolia. Jeg ville dog hellere have hørt den historie, Jens lytter til, end tage billeder, men sådan er livet jo så uretfærdigt!
Det var så en broget flok unavngivne planter fra både potter og udplantede.
Og med to havedamme må der næsten også være åkander i haven!
Så var det lidt Primula. Her først Primula vialii.
En umådelig smuk plante, der frøsår sig selv i kanten af havedammene. Nå ja, der er jo også andet på billederne.
Haven rummer også mange forskellige i den slægt, her først en Primula florindae, en etageprimula, og så står der også en lidt bag ved noget andet! Og nu er det nok på tide også at vise lidt orkideer igen, det er jo en orkideklub, vi er medlem af!
Mange Cyp'er var afblomstrede på dette tidspunkt, men her er det Cypripedium kentuckiense og Cyp. reginae.
Dactylorhizaer er der en del af, mange er selvsåede hybrider. Her er det dog Dactylorhiza foliosa.
Her kan det både være hybrider og arter mellem hinanden, som det ses vokser de godt i Jørn's jordblanding. Og som skrevet, mange er selvsåede i haven.
Og til sidst er det Ægbladet Fliglæbe (Neottia ovata ), der ikke gør meget væsen af sig, men dog er en smuk orkide.
Så har jeg ikke lavet flere billeder fra den dag, skulle indlægget lokke lidt, så gentages arrangementet sikkert til næste år igen, hvem ved! Planter skal opleves på stedet, ikke på billeder!
Så har jeg ikke lavet flere billeder fra den dag, skulle indlægget lokke lidt, så gentages arrangementet sikkert til næste år igen, hvem ved! Planter skal opleves på stedet, ikke på billeder!