Så blev det den sidste sælgers tur, og hvis Orchideengarten Karge fremover vil kommer tidligere i mine fremtidige visninger fra udstillinger, så må de skifte navn, så de alfabetisk kommer tidligere. Joachim havde opdelt udstillingen i to (tre) dele, i hver sin ende af kaktushuset.
De 3 første billeder er fra den første udstilling, og dermed er de sidste 3 lige før man forlader kaktuserne igen. Det sidste billede er fra J&S. Igen lykkedes det at få et par ekstra skønheder med på billederne, .........., nej ikke kaktuserne, men Inge og Bente jeg kørte sammen med. Men, jeg har jo et hængeparti fra jeg var igang med udstillingen fra Kopf. Hans udstilling var jo den første, og så alligevel ikke.
For allerede i forhallen, hvor man købte biletterne, der stod denne yngre "frue" og kikkede på skoen. En sko, som Marei også brugte i Dresden Påskeudstillingen, og som Joachim ikke kunne få presset ind mellem diverse kaktus, så det var det allerførste man mødte på på vej rundt. Den var naturligvis fyldt med diverse fruesko, men i mine øjne mere spændende planter end i Dresden. Skoen kan ses på den udstilling godt midtvejs her. Billede 2 og 3 er fra J&S. Jeg håber, Karge's får repareret skoen igen, den holdt vist ikke til nedbrydningen af udstillingen.
At dette er en Cattleya kan de fleste nok se, men at det er en Cattleya Valentine coerulea, ja det vidste jeg først, da jeg så skiltet. Efter diverse sammenlægninger af slægter, så er der nu 3 hybrider med det navn, men jeg vil tro, dette er den første fra 1900. De andre to har tidligere være en Lc'er og Slc'er. Så har jeg ret, så er forældrene til denne Cattleya (loddigesii x warneri). Andet billede er fra J&S.
Her er den så igen, den smukke primærhybrid Cymbidium erythrostylum x dayanum, der sælges med synonymnavnet Cym. simonsianum som sidste forælder. Den faldt John og Solveig også over, så andet billede er fra dem.
Denne naturhybrid, Miltonia × bluntii, (Milt. clowesii × Milt. spectabilis), stod der en del planter af, og som alle frøformerede planter er der forskelle i blomsterne. Så selvom de ikke er helt ens, så ér det samme hybrid. Skulle de være identiske, skulle de være meristemformerede. At de er forskellige, fortæller jo så også, at de er menneskeskabte og ikke indsamlet, inden det blev forbudt før årtusindeskiftet, så rent faktisk skulle navnet have været Miltonia × Bluntii. Men sådan er der jo så meget! Stort set alle billederne er jeg i tvivl om, om de burde være hos den næste, de ligner åbenbart hinanden temmelig meget, og stod tæt på hinanden. Men ud fra mine billeder af planterne og tilhørende navneskilte, så skulle den del være rigtig nok, men disse planter kan være den samme hybrid som den næste, men uden klonnavnet. Og netop klonnavnet på de næste fortæller, at de er meristemformerede, så mange gange er den gamle vinderplante vist ikke blevet delt og delt og....!
Og denne her skulle så være Miltonia Honolulu 'Warne's Best', der fik bronze. Hvor der indgik 2 arter i den forrige, hvis ellers det er den, som hver bidrog med 50% af generne, så er der 3 arter i denne hybrid, og de bidrager med henholdsvis 75% Milt. spectabilis, 12,5% Milt. flavescens og 12,5% Milt. clowesii. Så jeg har lidt svært ved at se, at de to hybrider skal være så ens af udseende. Men måske stod skiltene på en måde, så de kunne misforstås. Her er stamtavlen for denne hybrid.
Lavet ud fra RHS' hybridliste. Den kursive skrift må i tænke jer til. Så er det vist på tide at fortsætte med billederne, der er mange endnu.
Det her skulle være en Miltonia Summerbreezer, den ligner jo nærmest til forveksling Miltonia Goodale Moir xcuneata fra Orchideen Lucke's udstilling, som ligner Kopf's forkerte Miltonia mooreliana en hel del. Om de begge er rigtige, eller måske begge forkerte, er så lige det. Nettet er lidt i vildrede omkring de to hybriders udseende, og det er jeg også. Denne hybrid er aldrig blevet registreret, så jeg kan ikke finde forældrene til den. Men Milt. Goodale Moir i den anden er primærhybriden Milt. (flavescens x clowesii), som så igen er krydset med arten Milt. cuneata, og det kunne godt give et udseende meget lig denne. Miltonia Summerbreezer kan så være en videre hybridisering med netop den uregistrerede hybrid Milt. Goodale Moir x cuneata. Men lidt mistænkeligt ser det da ud, at de to forskellige hybrider ligner hinanden så meget! Har den ene sat forkert navneskilt ved sine planter, kan det jo skyldes, at de frøplanter, der er købt oprindeligt, er blevet forbyttet undervejs i opformeringsprocessen, en forbytning af navneskilte, eller der er blevet indleveret frø, der havde forkerte forældre, sådanne hybrider er der faktisk registreret nogle af, ja en enkelt er ligefrem blevet til en ren art nu, som ser helt anderledes ud end hybriden. Det første billede er forøvrigt taget af J&S, og så kan jeg vist komme videre.
Så er vi da færdige med de besværlige Miltonia i denne omgang, og her er det så en tidligere Odontoglossum, nu hedder den Oncidium Hylo. Eller gør den. Ikke registreret, så på den vis kan navnet jo være rigtig nok. Men der dukket intet op, når jeg søger på det navn, så det kunne jo tyde på, at der måske er en fejl i navnet. Men er det en hybrid, Karge selv har lavet for nylig kan det jo være årsagen til de manglende billeder på nettet. Nå, lad mig skynde mig videre, der må da snart komme noget, selv jég kan genkende! Første og fjerde billede er fra J&S.
Jubiii, den kender jeg! Paphiopedilum Pinocchio i både den røde og gule version. Ikke de dårligste kloner jeg har set! Første billede fra J&S.
Og her er det noget så "sjældent" som en navngiven Phal. hybrid. Phalaenopsis Johann Daniel Major. Ikke en registreret hybrid, men det kan planten jo ikke gøre for. Jeg er ikke så meget til polka-prikker og lignende i Phal. blomster, så denne er jo nydelig!
Den næste er nu heller ikke helt ueffen, det er en tidligere Epidendrum, nu Prosthechea prismatocarpa x cochleata. Den har vist fået det bedste med fra begge forældre, det er ikke altid, det sker. Hybriden er registreret, og den hedder Prosthechea Synergistic Dream. John og Solveig har leveret de to første billeder.
Er der én ting, Joachim har været kendt for, så er det hans Vanda'er. Dem der tidligere har besøgt Karge i gartneriet har nok været et smut oppe i det aller helligste, hvor alle hans Vanda'er hang tidligere, nu er de forvist til at hænge sammen med alle de andre planter. Men lidt forskelligt i både arter og hybrider var kommet med til Kiel, desværre var det meget svært at finde navneskiltene, så jeg vil nøjes med at oplyse, at billede 1 og 3 er fra J&S. Virker det, så er det et diashow denne gang, ellers får I vist krampe i fingeren af at trykke! Så mangler jeg kun en omgang billeder mere, dette er de sidste fra Karge's udstilling.